Het contact met Evi is laagdrempelig en toegankelijk. Je hebt de mogelijkheid om rechtstreeks met een adviseur te spreken zonder bots en/of lange wachttijden.


Pensioen opbouwen als zzp'er
“Mijn passie als zzp-er is mijn kracht en mijn valkuil"Luisa, zzp’er
- Met belastingvoordeel zelf pensioen opbouwen
- Vakmanschap tegen een scherp tarief
- Flexibiliteit: leg in hoeveel en wanneer je wilt
Pensioen als zzp’er: hoe zit dat eigenlijk?
Omdat je doet wat je leuk vindt, voelt werk vaak niet als werk. Je werkt ‘s avonds en soms zelfs tijdens je vakantie. Voor je klanten zorg je uitstekend, maar wie zorgt er eigenlijk voor jou?
Pensioen, financiële onafhankelijkheid, het zijn dingen die je voor je uitschuift omdat je nog tijd zat hebt. Bovendien ben je al druk genoeg. Maar tijd vliegt als je opgaat in je werk. Trap niet in die valkuil. Laat onze vermogenscoaches met je meedenken. Maak een afspraak of doe zelf kosteloos en geheel vrijblijvend de Evi Pensioenscan om inzicht te krijgen in je financiële fitheid.
Hoe werkt beleggen met Evi Persoonlijk Pensioen?
- Jij bepaalt hoeveel en wanneer je stort, passend binnen je jaarruimte.
- Stort je dit jaar nog geld? Dan kun je dat volgend jaar deels terugkrijgen via je belastingaangifte, met een voordeel van 36,9% tot 49,5%.
- Over het geld op je pensioenrekening betaal je geen vermogensrendementsheffing.
- Pas wanneer je het geld laat uitkeren, betaal je inkomstenbelasting (meestal tegen een lager tarief). Hoeveel dat is, hangt af van je totale inkomen later.
- Het geld dat op je rekening staat is echt bedoeld voor je pensioen. Je kunt het tot die tijd niet opnemen zonder nadelige gevolgen.
Beleggen brengt risico's met zich mee. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.
Wat zijn de voordelen van Evi Persoonlijk Pensioen voor zzp'ers?


Luisa, zzp’er in gesprek met Sian, Evi vermogenscoach
Doe de Evi Pensioenscan en krijg inzicht in je financiële fitheid
Met de Evi Pensioenscan krijg je binnen 5 minuten helder inzicht in wat je straks nodig hebt om comfortabel met pensioen te gaan. Via DigiD haal je veilig je gegevens op bij de Belastingdienst, Mijnpensioenoverzicht, UWV en MijnOverheid. De pensioenscan maakt je mogelijke pensioentekort inzichtelijk en geeft tips om dit op te lossen.
-
Start kosteloos de Evi Pensioenscan
-
Lever eenvoudig je gegevens aan via DigiD
-
Direct inzicht in je mogelijke pensioentekort met tips voor een oplossing

Bereken wat Evi Persoonlijk Pensioen jou kan opleveren
Bereken wat Evi Persoonlijk Pensioen jou kan opleveren
Met Evi Persoonlijk Pensioen bouw je vermogen op voor een aanvulling op jouw pensioen. En dat ook nog met mogelijk belastingvoordeel. Maar wat levert het straks op? Vul onze tool in en we maken een berekening voor jou.
Je opbouw met Evi Persoonlijk pensioen
{{getMailThisSubmitButtonTextMobile}} {{getMailThisSubmitButtonText}}{{PensionCostsLabels.DisclaimerTitle}}
Hoeveel moet ik inleggen om straks voldoende pensioen te hebben?


Luisa, zzp’er in gesprek met Wim, Evi Vermogenscoach
Ervaringen met Evi
Krachtig door eenvoud. Stabiel platform dat duidelijk informeert over posities en rendementen. De gelden die niet worden belegd, renderen tegen mooie voorwaarden.
Prettig gesprek gevoerd met de medewerker Zij had begrip voor de situatie en heeft zich enorm ingezet om een oplossing te vinden.
Fijne club! Zeer vriendelijk personeel, makkelijke app, goede service!
Starten met Evi Persoonlijk Pensioen
Met Evi Persoonlijk Pensioen beleg je eenvoudig voor je eigen pensioenpotje. Je opent een rekening, kiest je inleg en je geeft ons automatisch de opdracht om je risico aan te passen als je pensioen dichterbij komt. Voordat je start, stellen we een aantal vragen om er zeker van te zijn dat je voldoende kennis hebt over het opbouwen van pensioen. Onze specialisten helpen je hierbij, online of persoonlijk.
-
Bepaal je jaarruimte
Gebruik onze tool om te berekenen hoeveel je mag inleggen.
-
Open je rekening
Beantwoord de vragen en identificeer jezelf en wij openen je rekening.
-
Bepaal je inleg
Je doet je eerste inleg en start met het opbouwen van jouw aanvullend pensioen.
De voordelen van overstappen naar Evi Persoonlijk Pensioen
Je kunt de waarde van pensioenvermogen bij andere aanbieders overdragen naar Evi Persoonlijk Pensioen. Dat heet kapitaaloverdracht. Kapitaaloverdracht kan zorgen voor meer overzicht en mogelijk lagere kosten. Geïnteresseerd? Gebruik dan onze overstapservice. We vergoeden eventuele overstapkosten en transactiekosten voor het verkopen van je beleggingen bij je huidige aanbieder, tot maximaal € 500.

FOR omzetten
Heb je in het verleden als zzp’er een fiscale oudedagsreserve (FOR) opgebouwd? Het is tegenwoordig niet meer mogelijk om FOR op te bouwen. Voor zzp’ers kan het interessant zijn om al opgebouwde FOR om te zetten in lijfrente. Lees hier meer over deze regeling.

Beleggingsrendement van Evi Persoonlijk Pensioen
Start je met Evi Persoonlijk Pensioen dan geef je ons opdracht om je in te delen in een van de zeven leeftijdsgroepen. Die bepaalt hoe jouw inleg wordt verdeeld over twee goed gespreide beleggingsfondsen: Kempen Profielfonds 0 en Kempen Profielfonds 5. Kempen Profielfonds 0 belegt meer in risicomijdende beleggingen zoals obligaties en heeft daardoor een lager beleggingsrisico dan Kempen Profielfonds 5, dat voornamelijk belegt in risicodragende waarden zoals aandelen.
Uitgebreide informatie over rendementen
Uitgebreide informatie over profielen
Evi Persoonlijk Pensioen is verrassend scherp geprijsd
We horen het helaas vaker. Jullie zullen wel duurder zijn dan andere beleggingsplatforms door die persoonlijke aanpak. Niet dus. We bieden Evi Persoonlijk Pensioen aan tegen een verrassend scherp tarief. Als wij scherp op de kosten letten blijft er meer over voor jouw pensioenopbouw.
Bekijk de kosten in detailOver lifecycle & leeftijdsgroep
Bij Evi Persoonlijk Pensioen wordt je inleg volgens een standaardverdeling belegd, gebaseerd op je leeftijd. Per leeftijdsgroep wordt het risico afgebouwd: er wordt minder belegd in risicovolle beleggingen. Naarmate je dichter bij je pensioen komt, wordt je beleggingsmix daar in jouw opdracht automatisch op aangepast. Dit heet lifecycling en hiermee verklein je de kans op een waardedaling vlak voor je pensioen.
Lees meer over lifecyclingOver duurzaamheid
Bij Evi Persoonlijk Pensioen gebruiken we 2 profielfondsen van Kempen. Deze fondsen willen een bijdrage leveren aan het behalen van de doestellingen zoals benoemd in het Klimaatakkoord van Parijs. Daarbij is het beperken van CO2 uitstoot een belangrijke doelstelling. Verder voldoen de fondsen aan het beleid van Van Lanschot Kempen wat onder andere het beleggen in controversiële wapens en tabak uitsluit. Ook bedrijven met een “falen” classificatie van de Global Compact van de Verenigde Naties zijn uitgesloten. Dit zijn bedrijven die betrokken zijn bij controversiële zaken zoals het schenden van mensenrechten, slechte arbeidsomstandigheden, vervuiling van het milieu en corruptie.

Veelgestelde vragen over Evi Persoonlijk Pensioen voor zzp’ers
- Hoe werkt het pensioenstelsel in Nederland?
Terug naar de basis:
- AOW (Algemene Ouderdomswet) Iedereen ontvangt een AOW-uitkering. Helaas is dit bedrag vaak niet voldoende om je huidige levensstijl te behouden.
- De werkgever Werknemers in loondienst bouwen meestal pensioen op via hun werkgever. Als zzp’er heb je deze mogelijkheid niet.
- Individueel Als zzp’er ben je zelf verantwoordelijk voor het opbouwen van een extra pensioenpot. Dit kan bijvoorbeeld eenvoudig met Evi Persoonlijk Pensioen.
- Is pensioen opbouwen als zzp’er verplicht?
Op dit moment is pensioen opbouwen als zzp’er niet verplicht. Er zijn echter uitzonderingen voor bepaalde beroepsgroepen die verplicht moeten deelnemen aan beroepspensioenfondsen, zoals in de zorg of voor zelfstandige schilders. Controleer op de website van het Ondernemersplein (KvK) of dit voor jou van toepassing is.
- Op welke manieren kan ik pensioen opbouwen als zzp’er?
Als zzp'er zijn er verschillende manieren om zelf een pensioenpot op te bouwen:
- Lijfrente, bijvoorbeeld met Evi Persoonlijk Pensioen.
- 'Vrij’ sparen of beleggen.
- Verdergaan met pensioen bij je ex-werkgever.
Andere mogelijkheden om een financiële buffer op te bouwen voor later zijn:
- Je hypotheek aflossen.
- Je bedrijf verkopen.
- Langer doorwerken.
Sinds 2023 is het niet meer mogelijk om fiscale oudedagsreserve (FOR) op te bouwen.
- Wat is het verschil tussen pensioenbeleggen (lijfrente) en 'gewoon' beleggen?
De grootste verschillen zijn:
- Bij pensioenbeleggen profiteer je mogelijk van belastingvoordeel, bij gewoon beleggen niet. Je betaalt pas belasting bij uitkering, wat meestal minder is dan wat je nu zou betalen.
- Het geld op een pensioenbeleggen-rekening kun je niet tussentijds opnemen; het is bedoeld voor je pensioen. Het geld op een reguliere beleggingsrekening kun je wel opnemen wanneer je dat wilt.
De spelregels voor pensioenbeleggen:
- Je bepaalt zelf hoeveel en wanneer je wilt inleggen, passend binnen je jaarruimte.
- Je inleg is aftrekbaar. Dat levert je 37,0% tot 49,5% aan belastingvoordeel op over het bedrag dat je inlegt.
- Over het geld op je pensioenrekening betaal je geen belasting in box 3.
- Het geld op je pensioenrekening is bedoeld voor je pensioen: je kunt het tussentijds niet opnemen.
- Op de vooraf bepaalde einddatum koop je van het opgebouwde pensioenvermogen een lijfrente-uitkering aan. Deze wordt uitgekeerd als maandelijks bruto-inkomen. Maar let op: op dat moment betaal je wel inkomstenbelasting. Deze is meestal lager dan tijdens je werkzame leven.
- De FOR is gestopt, wat nu?
De fiscale oudedagreserve (FOR) was een manier voor zzp'ers om een deel van hun winst te reserveren voor hun oude dag. Vanaf 2023 is dit niet meer mogelijk. Voor zzp’ers kan het interessant zijn om al opgebouwde FOR om te zetten in lijfrente. Lees hier meer over deze regeling.
- Hoeveel moet ik als zzp’er maandelijks apart leggen voor pensioen?
Om een antwoord te kunnen geven op deze vraag, is het goed om eerst te kijken naar hoeveel pensioen je in totaal nodig hebt. Dat kan door te kijken naar deze drie simpele regels.
Wil je een precieze berekening maken van hoeveel je vervolgens nog apart moet leggen voor je pensioen als zzp’er? Dan is het slim om een financieel adviseur te raadplegen. Bij Evi geven we namelijk geen belastingadvies. Ook is het belangrijk om te weten dat beleggen risico's met zich meebrengt. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.
- Hoeveel mag ik als zzp’er jaarlijks apart leggen aan pensioen?
Het maximumbedrag dat je jaarlijks mag inleggen, is het pensioentekort dat je in het vorige kalenderjaar hebt opgebouwd. Voor zzp’ers geldt een maximum van 30% van de premiegrondslag (tot een maximum van ruim € 36.077 in 2024). De premiegrondslag is het deel van je inkomen waarover je pensioen mag opbouwen. Bereken hier je jaarruimte.
- Wat kost Evi Persoonlijk Pensioen?
Meer informatie over de kosten van Evi Persoonlijk Pensioen vindt u hier.
Wil je persoonlijk contact?
Maak een afspraak met een van onze vermogenscoaches
Maak een afspraak met een vermogenscoach
Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09:00 - 17:30
Maak een afspraak
Maak een afspraak
Vul hieronder je gegevens in voor het plannen van je afspraak.
Ontdek meer
Risico's van beleggen
Beleggen brengt risico’s met zich mee. Je kan een deel van je inleg verliezen. De waarde van je beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat je gaat beleggen, is het belangrijk dat je op de hoogte bent en je laat informeren over de kenmerken en risico's van beleggen. Deze informatie vind je in de afspraken die horen bij de dienstverlening die je kiest of hebt gekozen.
Maak een afspraak
Kom in contact met onze vermogenscoaches
Vul hieronder je gegevens in voor het plannen van een afspraak.