Olympisch goud pakken, al vóór de laatste wedstrijd is gezeild. ‘Onze’ Marit Bouwmeester kan dat! Evi is trotse sponsor van Marit, en na haar fantastische prestatie op de Spelen in Marseille extra trots. Marit mag zichzelf de succesvolste olympische zeilster aller tijden noemen!

Een niet zo winderig Marseille

Van 1 tot en met 5 augustus zeilde Marit negen wedstrijden in de zeilklasse ILCA 6. Door haar indrukwekkende prestaties wist Marit 21 punten uit te lopen op de nummer twee, de Deense Anne-Marie Rindom. Eigenlijk was een tiende race nodig om haar titel veilig te stellen, maar deze werd gecanceld door een gebrek aan wind. Zo kon Marit na de negende race al niet meer ingehaald worden. Zelfs niet in de medaillewedstrijd van dinsdag 6 augustus. De race waar Marit in theorie nog 20 punten kon verliezen, waarmee de eindstand nog steeds 1 punt in haar voordeel zou uitvallen.

De beste aller tijden

Goud met de Spelen van Rio, zilver in Londen, brons in Tokio en nu dus ook goud in Marseille. Een indrukwekkende verzameling aan olympische medailles, die Marit de succesvolste olympische zeilster in de geschiedenis van de Olympische Spelen maakt. Na afloop vertelt Marit: “Vanaf mijn 16de heb ik hier mijn missie van gemaakt: de beste aller tijden worden!”. Een missie die zij op een ongelofelijke manier heeft volbracht.

Moeder en atleet

En dat terwijl Marit het topsportleven sinds 2022 ook nog eens met het moederschap combineert. Dat brengt heel wat uitdagingen met zich mee, laat Marit aan LINDA. weten: “Vooral het herstel, daar heb je minder tijd voor. Ik ben met mijn 35 jaar een oudere topsporter en met een kind is het herstel sowieso lastiger. En het is een grotere organisatie. Als ik besluit om naar het buitenland te gaan, om te trainen, had ik normaal gesproken die beslissing gevolgd voor mezelf. Nu is het ook voor mijn vriend, de oppas en mijn familie.”

Een combinatie van twee rollen die haar succes zo mogelijk nóg indrukwekkender maakt. Al geeft Marit in een interview aan dat haar kleine Jessie Mae (2) nu nog iets anders tegen haar prestaties aankijkt: “Voor de kleine blijf ik gewoon haar moeder. Ze zegt gewoon: ‘mama bootje varen’, maar ze heeft echt geen idee. Dat relativeert. Misschien is dat het verschil met de voorgaande Spelen.”

Marit Bouwmeester met haar dochtertje Jessie Mae

Marit met haar dochtertje Jessie Mae. Afbeelding: Sander van der Borch, World Sailing

Trotse sponsor

Per januari 2023 zijn wij trotse sponsor van Marit. De olympisch-, wereld- en Europees kampioen is Evi’s ideale ambassadeur. Haar mentaliteit past uitstekend bij Evi van Lanschot en onze visie op beleggen. Marit heeft daadkracht, doorzettingsvermogen, een drive om zich te blijven ontwikkelen en een focus op een ambitieus doel.

En dat ambitieuze doel is behaald! Marit, van harte gefeliciteerd met jouw gouden medaille.

Natuurlijk kon een speciale huldiging vanuit Evi niet ontbreken! Marit bracht een bezoekje aan ons kantoor en nam zelfs haar vier olympische medailles mee. Bekijk hier hoe dit bijzondere moment eraan toeging.

Gerelateerd

Nieuws

Webinar: Beleggingsvisie 2024

Productmanager beleggen Remment-Jan Bakker gaat in gesprek met beleggingsstrateeg Joost van Leenders. Tijdens dit webinar blikken we kort terug op het beweeglijke jaar 2023. Daarna gaan we ons richten op 2024. 

3.146.178.140